Ei kerkeä päivisin raaputtaa ja illalla iskee väsy nopeammin kuin Ali. Yritetään jotain sutasta, niin ei tule taas hirveätä taukoa.

Eilen oli siis molemmilla viimeinen työpäivä ja vaimokin aloitti äitiysvapaan. Kävin aamulla viemässä rakkaan töihin ja hain myös iltapäivällä töistä. Odotetun haikeata oli kotiin lähteminen, mutta eihän tuo onneksi ketään haittaa. Tultiin kotiin ja aloitettiin jouluvalmistelut, vaikka onhan rakas paketoinut jo jonkin verran lahjoja. Ei tehty mitään ihmeitä, kun molemmat olivat väsyneitä. Velimies kävi kääntymässä ja toivottamassa joulut, otti samalla lahjat mukaan omille muksuilleen, joten ei tarvinnut lähteä ajamaan maaseudulle. Rouva teki vielä satsin sinappia, mutta siihen se sitten jäikin. Illalla keskusteltiin synnytyksestä ja rakas kyseli mun fiiliksiä ja uskomuksia hänen jaksamisestaan. Oli jostain lukenut, että jonkun muun mies oli epäillyt naistaan ääneen. jos meillä kaikki menee hyvin, niin "tiedän" että vaimo jaksaa hyvin, jos tulee "ongelmia", niin en osaa sanoa. Uskon kuitenkin siihen, että vaimo hoitaa synnytyksen kiukulla ja hyvin.

Tänään mieluinen herätys. Kurkku vähemmän yllättäen karhea kuin turkkilaisnaisen sääri, olen arjen sankari ja sairastan lomalla. Saan varmastikin mitalin sitten kun kuolen. Viime joulu samoissa merkeissä, toivotaan vaan, että menee nopeasti ohi. Käytiin aamusta kaupassa hakemassa jotain tarpeellista ja kotiin päästyä aloitettiin siivoaminen. Tänään vuorossa oli saunan pesua sekä paikkojen järjestelyä. Tein myös lanttulaatikon ja siitä tuli aivan taivaallisen hyvää. Olisi tehnyt mieli syödä sitä jo nyt, mutta maltoin vielä mieleni. Huomenna olisi sitten kinkun paistoa ja sienisalaatin tekoa. Imuroiminen ja lattioiden pesu on myös työlistalla, joten hommia riittää. Rakas jaksaa puuhastella kyllä vieläkin hyvin kaikkea mahdollista ja en viitsi toista toppuutellakaan, koska tykkää puuhata. Sairaalalaukku saatiin myös pakattua, joten lähtö saa periaatteessa tulla koska tahansa, mielellään kuitenkin vuodenvaihteen jälkeen. -paketoin äsken rakkaan lahjat ja nyt väsyttääkin jo niin paljon, että pakko mennä nukkumaan. Toivotaan, että aamulla herätään terveinä ja turkkilaisnaiset ovat kaukana tästä huushollista.