Ollut jännä ja tapahtumarikas päivä. Just pääsin saunasta pois, joten taas istutaan sohvalla ja odotellaan, että jähi lähtee.

Oltiin aamulla siis ensimmäistä kertaa synnytysvalmennuksessa ja se meni helpommin kuin ajattelinkaan. Välillä olo vähemmän yllättäen ulkopuolinen, mutta en antanut sen häiritä. Ihan kauheasti ei uutta asiaa tullut, mutta ei ole ollenkaan pahitteeksi kuulla asioita uudestaan ja vielä sellaiselta henkilöltä, joka niistä oikeasti tietää. Onneksi neuvolantäti ei lässyttänyt ja puhui asioista niiden oikeilla nimillä, esim. sanoi suoraan, että synnytyskipu on järkyttävän kovaa, mutta sillä on tarkoitus, joka erottaa sen "normaalista" kivusta. Ei kaunistellut asioita, vaikka ei ihan mun huumoria ymmärtänytkään. Tuli muuten mieleen, kun täti kertoi vauvojen oikeaan asentoon kääntymisestä ja että vauvat ovat siinä fiksuja, että onkohan asiasta tehty tutkimusta? Ne vauvat mitkä osaa kääntyä vs. ne jotka eivät osaa. Näkyykö se kääntyminen jotenkin myöhemmässä elämässä jotenkin positiivisesti vai onko se merkityksetöntä. No parin viikon päästä uudestaan.

Töiden jälkeen vein rouvan hierottamvaksi ja jos ei muuta, niin ainakin oli rentoutunut hieroonnan jälkeen. Saatiin samalla reissulla myös kasillinen vauvanvaatetta, mkiä sopi enemmän kuin hyvin. Ai niin, olihan siinä myös hoitoalusta, eli ei tarvitse sitäkään ostaa. Ei vielä keretty penkomaan mitä kaikkea siellä on, mutta eiköhän ainakin suurin osa tule tarpeeseen. Siellä oli muuten niitä nahkakissoja kahdeksan kappaletta. Emo ja pennut + sitten uros, joka oli törkeän siisti, kun sillä oli järjetön kaljamaha. Rouheen näköinen otus se joka tapauksessa oli. Ajeltiin sitten sieltä suoraan hakemaan pinnasänkyä. Saatiin sänky kyytiin + jotain muuta tilpehööriä. Oli siinä ainakin tyyny, peitto ja lakanoita. Ja taas saa päivittää exceliä ja lompakko kiittää. Nyt iski väsy, joten nukkumaan.